МОЗ називає фейком інформацію про те, що Ізраїль не визнає щеплення вакциною Covishield

МОЗ називає фейком інформацію про те, що Ізраїль не визнає щеплення вакциною Covishield

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я назвали фейком інформацію, розповсюджувану ЗМІ про те, що Ізраїль нібито не визнає українську вакцинацію вакциною Covishield.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МОЗ у Телеграмі.

“Низка медіа пише, що Ізраїль не визнає українську вакцинацію вакциною Covishield — фейк”, - повідомили у МОЗ.

У відомстві уточнили, що всі сайти посилаються на один з українських телеканалів, де посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що “... Сьогодні (8 березня - ред.) у нас якраз йшли перемовини стосовно визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ці вакцини, які застосовуються українським урядом, вони (уряд Ізраїлю) поки що не збираються схвалювати”.

Читайте також: Трюдо каже, що «паспорти вакцинації» сприятимуть дискримінації людей

“Отже, уряд Ізраїлю не має у планах застосувати вакцину Covishield/AstraZeneca для використання у своїй країні. У висловлюванні Євгена Корнійчука немає жодних коментарів про ефективність і безпечність вакцини Covishield/AstraZeneca, чи про те, що вакцинація Covishield — не визнається”, - зазначили у МОЗ.

Як повідомлялося, в Україні за 12 березня зробили 9304 COVID-щеплень.

Читайте також: Білий дім готовий усіма засобами протистояти фейкам РФ про вакцини

23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, і вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також: «Зелені паспорти» відкривають можливість для мандрівок до Ізраїлю — Зеленський

Наприкінці 2020 року Україна уклала угоду на постачання 1,9 млн доз вакцини виробництва Sinovac Biotech. 10 березня МОЗ повідомило про реєстрацію вакцини китайського виробника Sinovac Biotech "Короновак". Очікується, що перша поставка цієї вакцини складе 700 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-