«Зелені паспорти» відкривають можливість для мандрівок до Ізраїлю — Зеленський

«Зелені паспорти» відкривають можливість для мандрівок до Ізраїлю — Зеленський

Укрінформ
Україна та Ізраїль зацікавлені у взаємному визнанні сертифікатів про вакцинування, так званих «зелених паспортів», задля відновлення туризму й регулярного авіасполучення між країнами.

Про це йшлося під час телефонної розмови Президента Володимира Зеленського з Прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави Української держави.

Зазначається, що лідери особливу увагу приділили питанню протидії поширенню COVID-19.

Зеленський, зокрема, відзначив суттєвий прогрес, досягнутий урядом Ізраїлю у вакцинації населення країни, та наголосив на важливості забезпечення рівного доступу до сертифікованих вакцин.

Читайте також: Ізраїль дозволив авіарейси до Києва з аеропорту Бен-Гуріона

«Дякую вам за допомогу, за готовність сприяти у пришвидшенні постачання вакцин», – сказав Президент.

В ОП розповіли, що сторони наголосили на зацікавленості в ініціативі взаємного визнання сертифікатів про щеплення – «зелених паспортів» – з метою відновлення туристичних потоків та регулярного авіасполучення між Україною та Ізраїлем.

«Зелені паспорти» відкривають можливість для мандрівок між Україною та Ізраїлем», – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна долучиться до обговорення паспортів вакцинації - Шмигаль

У свою чергу Нетаньягу наголосив, що взаємне визнання «зелених паспортів» буде корисним для економік обох країн.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі та зусилля, яких вживає уряд України для досягнення мирного врегулювання в межах Мінського процесу.

Глава Української держави подякував Прем'єр-міністру Ізраїлю за тверду позицію ізраїльського уряду в підтримці незалежності й територіальної цілісності України та запросив Біньяміна Нетаньягу взяти участь в офіційних заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Як повідомлялося, раніше уряд Ізраїлю заявив про впровадження так званого "зеленого паспорту", який видаватимуть тим, хто отримав щеплення від коронавірусу, або тим, хто вже перехворів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-