Україна долучиться до обговорення паспортів вакцинації - Шмигаль

Україна долучиться до обговорення паспортів вакцинації - Шмигаль

Укрінформ
Україна готова пропонувати свій досвід при обговоренні введення паспортів вакцинації проти коронавірусу.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

«Єдиної думки немає, дискусії ще тривають. Ми будемо до цих дискусій долучатися. Більше того, ми будемо пропонувати наш досвід. Оцей реєстр вакцинованих осіб, який запрацював з 1 березня, - це готовий державний реєстр ось таких електронних верифікацій», - сказав Прем'єр-міністр.

За його словами, важливо, щоб верифікація вакцинації проти коронавірусу стала міжнародною. Шмигаль вважає, що електронна верифікація є більш надійним інструментом, ніж паперові паспорти, адже останні можна підробляти.

Читайте також: Британія розробляє «паспорт вакцинації» для іноземців

Як повідомлялося, раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв, що вільні подорожі для українців до ЄС стануть можливими лише за наявності вакцинації від COVID-19.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що Єврокомісія має намір вже протягом березня представити пропозиції щодо створення «цифрових зелених паспортів», які міститимуть інформацію щодо вакцинації, результатів тестування або набутого імунітету проти COVID-19.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-