Google створила «симулятор опери» за допомогою штучного інтелекту

Google створила «симулятор опери» за допомогою штучного інтелекту

Укрінформ
Лабораторія мистецтв і культури Google провела експеримент, завдяки якому користувач браузера може створити оперу на основі чотирьох голосів.

Про це повідомляє New Atlas, передає Укрінформ.

Проєкт має назву The Blob Opera. Чотири краплі-виконавці дозволять користувачеві створити власну оперну композицію. Модель машинного навчання тренувалась на голосах чотирьох оперних співаків. Крістіан Джоел (тенор), Фредерік Тонг (бас), Джоанна Гембл (меццо-сопрано) та Олівія Даутні (сопрано) записали 16 годин аудіо для експерименту. Інгун Гіда Храфнкельсдоттір та Джон Холланд-Евері забезпечили додатковий вокал.

Те, що чує користувач при створенні власної мініопери курсором миші, - це бачення опери штучним інтелектом. Компанія зазначає, що Blob Opera працює в браузерах на пристроях, які підтримують сучасні вебтехнології, але на смартфоні може не функціонувати.

Читайте також: Facebook використає штучний інтелект для спрощення довгих текстів – ЗМІ

Щоб створити власну оперу, необхідно натиснути на одного з “персонажів” та потягнути його вгору або вниз для зміни тону голосу та форми рота для різних голосних звуків. Окремі краплини можна "приглушити", якщо натиснути на значок звуку.

Читайте також: Штучний інтелект навчили швидко перекладати та озвучувати відео голосом оригіналу

Виступ можна записати для відтворення, а якщо натиснути на піктограму дерева, у крапель з’являються святкові новорічні капелюхи і користувач може послухати наспівування відомих колядок. Краплі не встигають співати справжні слова, однак передають загальну мелодію голосними звуками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-