Канада досі думає, чи допускати Huawei до мережі 5G в країні

Канада досі думає, чи допускати Huawei до мережі 5G в країні

Укрінформ
Канада ще не дійшла остаточного рішення щодо доцільності допуску китайської корпорації Huawei до розбудови мережі 5G в країні.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час пресконференції в Оттаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми продовжуємо працювати із нашими розвідувальними та безпековими службами, які спілкуються із партнерами й союзниками по “П’яти очах” з усього світу стосовно найкращого шляху вирішення майбутнього 5G в Канаді”, - сказав Трюдо.

Читайте також: США погрожують Канаді санкціями за співпрацю з Huawei

Він наголосив, що остаточне рішення буде винесено лише на основі точних даних. “Ми й надалі ухвалюватимемо наші рішення, ґрунтуючись на науці й рекомендаціях експертів. Ми продовжуємо працювати над цим”, - зауважив прем’єр-міністр. 

Нагадаємо: уповноважені органи Канади вже тривалий час вивчають, чи варто допускати Huawei до конкурсу на створення інфраструктури 5G через побоювання, що Huawei може бути використаний Пекіном для здійснення шпигунської діяльності.

Читайте також: Канадські мобільні оператори знайшли заміну Huawei у розбудові 5G

У самій компанії неодноразово наголошували, що китайська влада не має жодного впливу на прийняття рішень у Huawei.

Раніше компанія Huawei була витіснена з американського ринку, а уряди Австралії та Нової Зеландії заборонили їй будувати мережі 5G. Суттєві обмеження на роботу Huawei наклали і у Великобританії. Ці чотири держави є близькими партнерами Канади у розвідувальній спільноті “П’ять очей”.

Читайте також: У Бундестазі вимагають не допустити Huawei до розбудови 5G у Німеччині

Не дочекавшись рішення уряду три основні канадські мобільні оператори вже віддали перевагу у розбудові власних мереж 5G скандинавським Nokia та Ericsson, хоча раніше в окремих елементах системи використовувалося обладнання Huawei.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-