У ПАРЄ вважають штучний інтелект корисним союзником у боротьбі з COVID-19

У ПАРЄ вважають штучний інтелект корисним союзником у боротьбі з COVID-19

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи вважають, що штучний інтелект може бути корисним засобом у боротьбі з пандемією коронавірусу, але його застосування не повинно порушувати права людини й етнічні норми.

Про це заявив доповідач ПАРЄ з питань демократичного урядування і штучного інтелекту Деборах Бергаміні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На тлі того, що штучний інтелект може стати надійним союзником у подоланні пандемії COVID-19, ми повинні не забувати, що його застосування може спричинити великі занепокоєння щодо прав людини і підірвати довіру до урядів», - вважає італійський парламентарій.

Він констатував, що застосування сучасних передових технологій у протидії коронавірусу не повинно суперечити правам людини, громадянським свободам, принципам верховенства права.

Читайте також: У Південній Кореї хочуть контролювати самоізоляцію електронними браслетами

Бергаміні, зокрема, відзначив, що застосування технології дистанційного відслідковування і моніторингу поширення коронавірусу є ефективним заходом. Але його надмірне застосування, або порушення при цьому етичних норм може призвести до суворого порушення права людини на приватність та недискримінацію.

Як повідомлялося, станом на ранок 7 квітня у світі всього зафіксовано майже 1,35 млн випадків інфікування COVID-19, з них 75 тис. людей померли, понад 285 тис. одужали. На сьогодні найбільше уражені пандемією коронавірусу США (367 629 випадків), Іспанія (132 675 випадків) та Італія (132 547 випадків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-