В ООН закликали обачно ставитися до штучного інтелекту

В ООН закликали обачно ставитися до штучного інтелекту

Укрінформ
З огляду на швидкий розвиток технологій штучного інтелекту, міжнародній спільноті варто розробити чіткі правила їх застосування.

Про це заявив президент Латвії Егіл Левітс під час участі у 74-ій сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Коли ми відчуваємо, що за нами стежать, то часто змінюємо власну поведінку та мову. Потенційні загрози незалежності наших думок та дій лише зростатимуть протягом наступних років, зважаючи на на швидкий розвиток штучного інтелекту. Не можна дозволяти штучному інтелекту ухвалювати юридично зобов’язуючі рішення замість людей. Люди повинні зберігати контроль", - сказав Левітс.

Читайте також: Країни G20 домовилися про використання штучного інтелекту

На його переконання, ООН мусить "активно заохочувати дискусію стосовно захисту особистих даних у кібепросторі, особливо щодо етичних та юридичних стандартів використання персональних даних"."Останнім часом все більше використовується розпізнавання облич. За нами постійно ведеться стеження. Однак, правила, що регулюють зберігання та захист цих даних щонайменше непевні. Наші дані можуть легко стати загрозою для приватності", - зазначив президент Латвії.

Він наголосив, що "інтенсивні дискусії стосовно зменшення ризику необхідні на національному, регіональному та глобальному рівнях". "Міжнародний рівень є невід’ємним, оскільки кіберпростір - глобальний", - підсумував Левітс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-