Країни G20 домовилися про використання штучного інтелекту

Країни G20 домовилися про використання штучного інтелекту

Укрінформ
Розробники та користувачі технологій ШІ мають поважати права людини і демократичні цінності, а самі системи мають бути надійними. Ці принципи закріпили міністри країн G20.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Країни "великої двадцятки" вперше домовилися про засади поводження зі штучним інтелектом (ШІ). Вони прописані в спільній заяві, опублікованій у суботу, 8 червня, за підсумками зустрічі міністрів економіки держав G20 в японському місті Цукуба", - йдеться в повідомленні.

У документі зазначається, що розробники і користувачі технологій ШІ "мають поважати основні юридичні принципи, права людини і демократичні цінності". Для підвищення довіри до технологій ШІ і повної реалізації їх потенціалу необхідно, щоб у центрі використання штучного інтелекту стояла людина, йдеться далі.

Інший принцип говорить про те, що системи ШІ мають бути "стійкі, захищені й надійні" протягом усього періоду їх використання і не мають нести з собою "жодних неприйнятних ризиків".

Читайте також: ЄС створює мережу суперкомп’ютерів у восьми містах Європи

22 травня принципи поводження із ШІ зафіксувала також Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), що об'єднує 36 економічно розвинених країн світу, спільно зі ще 6 державами - Аргентиною, Бразилією, Коста-Рікою, Колумбією, Перу і Румунією. В ОЕСР зазначили, зокрема, про необхідність прозоро вести розробки у сфері ШІ і постачати такі системи відповідним маркуванням.

Міністри фінансів і глави центральних банків країн Великої двадцятки проводять у неділю другий день переговорів. У перший день переговорів у суботу учасники обговорили стан і перспективи розвитку глобальної економіки. Країна, яка головує на цій зустрічі, - Японія.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-