Книга з QR-коду: в Україні презентували проект для купівлі і завантаження книг

Книга з QR-коду: в Україні презентували проект для купівлі і завантаження книг

Фото
Укрінформ
В Україні презентували проект, який дозволяє купувати електронні книжки у будь-якій офлайн-точці продажу та завантажувати їх за QR-кодом.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні презентуємо новий проект, покликаний вирішити низку проблем, з якими стикається книговидання і пересічний читач у доступі до української книги: вітчизняних авторів, у перекладі світових авторів. Мова йде про книгу, що зчитується з QR-коду. Цей проект покликаний звільнити полиці українських книговидавців від численних макетів майже готових книжок, на які не вистачає коштів, щоб видати на паперовому носії", - сказав Афонін.

За його словами, проект також дасть змогу поширювати книги по всій території України.

"Це дасть можливість ознайомитися не лише з новинками вітчизняного автора, але й з новинками світових бестселерів. Книга буде доступна за ціною, буде зручно користуватися. Люди зможуть швидко і за помірну ціну отримати будь-яку книгу, що виходить на теренах України", - розповів Афонін.

В Укрінформі відбулася презентація проекту QR-books / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Він наголосив, що також цей проект вирішить проблему з другом технічної літератури.

"Така література має вузький попит - кілька сотень, максимум, тисяч людей в Україні. Видання такої книги на паперовому носії просто перестане бути доступним для споживача, оскільки це малі наклади і великі за обсягом книги", - відзначив Афонін.

Читайте також: Експерт назвав три ключові проблеми українського книговидавництва

Директор Технологічної видавничої платформи Double A Publishing Андрій Афонін, у свою чергу, відзначив, що придбати книгу за QR-кодом зможуть навіть ті, хто не має комп'ютера - лише за допомогою телефона. Людина придбає листівку, що містить код, а потім завантажує книжку.

"Мобільні телефони мають майже усі, покриття мережі зростає. Це дуже зручно і дешево. Людина заходить у місце, де ця книжка продається - книжковий магазин, кав'ярня, потяг, заправка, коворкінг, готель або будь-яке місце, де можна поставити листівки - платить готівкою або карткою, розгортає листівку, стирає QR-код, дістає телефон, сканує код та отримує книжку в автоматичному режимі. Вам немає потреби заходити в інтернет-магазин. Ми спростили цей процес", - прокоментував автор проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-