МОН запроваджує реєстрацію технологій через електронну систему

МОН запроваджує реєстрацію технологій через електронну систему

Укрінформ
Міністерство освіти та науки визначило процедуру реєстрації технологій та їх складових через електронну систему.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Реєстрація технологій, які не містять секретної або службової інформації, здійснюється через електронну систему (згідно з пунктами 71-73 Порядку реєстрації технологій та їх складових), а для технологій, які містять секретну або службову інформацію, залишено процедуру заповнення та подання до МОН визначеного переліку документів у паперовій формі", - йдеться у повідомленні.

Відповідно, МОН наказом №414 внесло зміни до форми Реєстраційної картки технології та її складових (РКТ), а також до інструкції з її оформлення, в частині регламентування процедури реєстрації уповноважених осіб в електронній системі, заповнення полів реєстраційної форми для реєстрації технологій, які не містять секретної або службової інформації, та відправлення РКТ до МОН на перевірку та реєстрацію.

Зазначається, що відповідно до Порядку реєстрації технологій та їх складових, технології, які створені чи придбані за бюджетні кошти або створені чи придбані підприємствами державної форми власності, підлягають обов’язковій реєстрації у місячний строк з дня закінчення відповідних робіт чи підписання договору про трансфер технологій.

Читайте також: Міносвіти затвердило 12 стандартів вищої освіти

Обов’язковій реєстрації підлягають також технології, створені бюджетними установами за кошти замовників, оскільки відповідно до частини 4 статті 13 Бюджетного кодексу України власні надходження бюджетних установ включаються до спеціального фонду бюджету.

Детальна інформація щодо здійснення реєстрації технологій за допомогою електронної системи, а також посилання для входу в систему доступні на сайті МОН у розділі "Реєстрація технологій та їх складових".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-