Міносвіти затвердило 12 стандартів вищої освіти

Міносвіти затвердило 12 стандартів вищої освіти

Укрінформ
Міністерство освіти і науки затвердило 8 стандартів бакалаврського рівня вищої освіти та 4 – магістерського, які були погоджені Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Стандарти вводяться в дію з 2019/2020 навчального року. Тож їх вимоги мають бути враховані закладами вищої освіти під час розроблення нових освітніх програм та навчальних планів. Водночас затверджені раніше документи закладів вищої освіти щодо освітнього процесу залишаються чинними і діють до завершення навчання тих студентів, які були зараховані до затвердження відповідних стандартів", - йдеться у повідомленні

Втім у МОН зазначили, що заклад вищої освіти самостійно приймає рішення про оновлення вже існуючих освітніх програм відповідно до стандарту.

Читайте також: Для випускників з угорських та румунських шкіл спростять ЗНО з української

У міністерстві також повідомили, що норма стандартів щодо визнання та перезарахування кредитів ЄКТС, отриманих в межах попередньої освітньої програми підготовки молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста) (прийом на навчання до закладів вищої освіти на другий (третій) курс або на перший курс (зі скороченим строком навчання) застосовуватиметься під час вступної кампанії 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-