Половина демократій світу зазнала втручання у вибори — Центр кібербезпеки

Половина демократій світу зазнала втручання у вибори — Центр кібербезпеки

Укрінформ
Минулого року половина розвинених демократій світу постраждали від стороннього кібернетичного втручання у внутрішні виборчі процеси.

Про це йдеться у доповіді Канадського центру із кібербезпеки, з якою ознайомився кореспондент Укрінформу.

“У 2018 році половина держав із розвиненою демократією, у яких проходили вибори, зазнали кібернетичних нападів на власні демократичні процеси. Це становить трикратне зростання у порівнянні із 2015 роком, і ми очікуємо на продовження цього тренду у 2019-му”, - зазначається у звіті.

Читайте також: Хакери дві доби активно атакують виборчу систему України - Аваков

При цьому найбільш поширеним типом кібернетичного втручання у демократичні процеси було дезінформування виборців. “Ворожі кібернетичні гравці маніпулюють онлайн інформацією й часто використовують кібернетичні засоби з метою впливу на думки та поведінку виборців”, -  стверджується у документі.

Автори звіту попереджають, що “вірогідність втручання за допомогою кібернетичних засобів у демократичний процес в Канаді під час виборів у 2019 році зросла”.

Читайте також: НАТО сьогодні є актуальнішим, ніж будь-коли, - МЗС Німеччини

Нагадаємо: Канадський центр із кібербезпеки було створено минулого року для допомоги в боротьбі із кібернетичними викликами, що постають перед Канадою. Новий орган почав роботу в рамках Центру безпеки комунікацій — канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, захист урядових електронних інформаційних і комунікаційних мереж, а також криптографію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-