У Женеві обговорять правила гри для

У Женеві обговорять правила гри для "бойових роботів"

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міністр оборони Бельгії Дідьє Рейндерс виступив проти запровадження так званих бойових автономних систем озброєння, які можуть визначати та уражати цілі без втручання людини.

Про це повідомляє бельгійське видання Brussels Times.

"Дідье Рейндерс підкреслив намір Бельгії запобігти появі бойових автономних систем озброєння (Lethal Autonomous Weapons Systems – LAWS), оскільки такі системи створюють цілу низку гуманітарних і етичних проблем. Обговорення цієї проблеми має відбутись у Женеві з 25 по 29 березня поточного року", - йдеться у повідомленні.

На думку бельгійського урядовця, перший виклик полягає вже у тому, які саме види зброї можна віднести до бойових автономних систем, а які не підпадають під це визначення. Уряд Бельгії сподівається, що в результаті обговорення у Женеві вдасться визначити ефективний міжнародний підхід до вирішення цієї проблеми, який стане реальним інструментом для контролю над такою зброєю.

Читайте також: Нові види зброї: Берлін закликає до чітких правил, аби не допустити "наступу роботів"

Як ідеться у повідомленні, Бельгія разом з Люксембургом та Ірландією має намір представити у Женеві конкретні пропозиції з визначення та обмеження LAWS.

Photo: Christophe Morin /IP3 / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-