Союз з екіпажем успішно пристикувався до МКС

Союз з екіпажем успішно пристикувався до МКС

Укрінформ
Космічний корабель Союз МС-12 виконав успішну стиковку з Міжнародною космічною станцією (МКС), доставивши трьох космонавтів і майже 130 кілограм вантажу.

Про це в п'ятницю, 15 березня, повідомляє Роскосмос.

На борту корабля перебувають російський космонавт Олексій Овчінін, а також американські астронавти Нік Хейг і Христина Кук. Овчінін і Хейг повинні були прибути на МКС в жовтні минулого року, однак через нештатну ситуацію з ракетою їх корабель приземлився приблизно через 20 хвилин після старту.

Читайте також: Crew Dragon здійснив посадку в Атлантичному океані

Після стабілізації тиску екіпаж Союзу відкрив шлюзи і перейшов на станцію.

«Союз МС-12» доставив 126,9 кг різних вантажів для космонавтів. Це ресурсне обладнання, засоби контролю середовищ, обладнання для проведення експериментів, засоби життєзабезпечення та особисті речі космонавтів.

У завдання експедиції входять: виконання програми наукових досліджень, робота з російськими та американськими вантажними і пілотованими кораблями, підтримання працездатності станції, внекорабельная діяльність за програмами російського і американського сегментів, проведення бортових фото- та відеозйомок хроніки польоту РС МКС, робота за програмою символічної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-