Бюджет Пентагону орієнтований на ракети, космос і нові кіберможливості

Бюджет Пентагону орієнтований на ракети, космос і нові кіберможливості

Укрінформ
Оборонний бюджет США на наступний фінансовий рік, представлений цього тижня адміністрацією Дональда Трампа, спрямований на розвиток інноваційних технологій, у тому числі в ракетній, космічній та кіберсферах.

Про це заявив у вівторок в.о. міністра оборони США Патрік Шенахен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Завдяки найбільш масштабному впродовж 70 років запиту на дослідження й розробки, нинішній бюджет, орієнтований на стратегію, здійснюватиме необхідні інвестиції в технології наступного покоління, космос, ракети та кіберможливості", - заявив керівник оборонного відомства.

У документі, поширеному у вівторок Пентагоном, вказано, що пропозиції до бюджету на 2020 рік в частині національної безпеки й оборони сягають $750 млрд. З них $718 млрд призначаються Міністерству оборони. Інші понад $30 млрд підуть на фінансування програм ядерної зброї під юрисдикцією Міністерства енергетики, а також в інші урядові агентства США.

Читайте також: США надають Україні розвіддані з Донбасу, отримані дроном — ЗМІ

При цьому бюджет Пентагону в розмірі близько $718 млрд складається з основного бюджету $544,5 млрд, $164 млрд доларів на фінансування операцій за кордоном (так званий бюджет війни), а також $9,2 млрд на екстрене фінансування безпеки на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-