Китайці профінансують будівництво найдовшого в світі підводного тунелю

Китайці профінансують будівництво найдовшого в світі підводного тунелю

Укрінформ
Китайська корпорація профінансує будівництво найдовшого в світі підводного залізничного тунелю, який з'єднає столиці Фінляндії та Естонії.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Розробники найдовшого в світі підводного залізничного тунелю, який після завершення будівництва з'єднає столиці Фінляндії і Естонії, досягли угоди про фінансування проекту на €15 млрд ($17 млрд). Фінансування, яке буде надано китайської Touchstone Capital Partners Ltd., покриє всю вартість проекту», - йдеться в повідомленні з посиланням на заяву компанія Finest Bay Area Development Oy.

Третину коштів буде надано у формі приватних інвестицій, які надасть Touchstone (включає в себе 15 держпідприємства і 15 компаній) міноритарний пакет акцій, решта дві третини становитиме позикове фінансування.

Читайте також: Через Бескидський тунель йде 60% українського експорту в Європу - Порошенко

Планований тунель між Гельсінкі й Таллінном простягнеться на більш ніж 100 км. Для його спорудження потрібно спорудити як мінімум один штучний острів.

Фінансові деталі контракту повинні бути узгоджені протягом наступних шести місяців.

ЗМІ повідомляють, що з появою тунелю шлях між двома столицями скоротиться до 20 хвилин в порівнянні з нинішніми 2 годинами на поромі.

Фото: www.bloomberg.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-