Канада приєднається до американського проекту з дослідження Місяця

Канада приєднається до американського проекту з дослідження Місяця

Укрінформ
Канада долучиться до американського проекту "Lunar Gateway" зі створення постійної бази на орбіті Місяця.

Про це оголосили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Партнерство із проектом "Gateway" відкриває нову еру досягнень Канади в космосі і стане наріжним каменем нової амбітної канадської космічної стратегії. Уряд Канади вкладе $2.05 млрд протягом 24 років у канадську космічну програму", - заявили у відомстві.

Згідно із заявою, ключовим внеском Канади у проект стане розробка роботизованої системи "Canadarm3", що використовуватиметься для обслуговування та підтримки роботи "Gateway".

Також йдеться про виділення $150 млн протягом п’яти років на підтримку нової програми пришвидшення дослідження Місяця. У Трюдо запевнили, що "ця програма дозволить малим та середнім підприємствам у Канаді створювати нові технології, які використовуватимуться й випробовуватимуться на орбіті та поверхні Місяця у таких сферах, як: штучний інтелект, роботехніка й здоров’я".

Читайте також: NASA цікавить залучення України до досліджень Місяця – Чалий

Очолюваний NASA проект "Lunar Getaway" передбачає повернення людини на Місяць та покликаний закласти базу для подальшого дослідження Марса. NASA планує, що "Lunar Getaway" вийде на орбіту Місяця вже в 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-