Росія і Китай розробляють лазери, здатні знищувати супутники США - Пентагон

Росія і Китай розробляють лазери, здатні знищувати супутники США - Пентагон

Укрінформ
Пентагон у новому звіті про загрози у космосі попереджає, що Пекін і Москва розробляють технології для послаблення позицій США у космічному просторі, серед яких лазери, що здатні виявляти та знищувати американські супутники.

Про це інформує CNN з посиланням на американську розвідку.

"Китай і Росія розробляють різноманітні засоби для використання уявної американської залежності від космічних систем та для послаблення позицій США у космічному просторі", - йдеться у звіті розвідки.

Звіт, опублікований у понеділок, називається "Виклики безпеці у космосі", у ньому аналізуються російські, китайські, іранські та північнокорейські можливості у космічному просторі.

Зазначається, що американські супутники відіграють важливу роль у різних напрямках - від навігації, націлювання зброї та збору даних розвідки до контролю за ядерною програмою Північної Кореї та моніторингу російської та китайської військової діяльності.

Вони також несуть датчики, що беруть участь у виявленні запуску ракет противника.

Читайте також: Трамп підписав указ про створення "космічних військ"

Зростання космічних можливостей Китаю та необхідність убезпечити американські супутники були відзначені адміністрацією Дональда Трампа як причина, чому США потребують розвитку космічних військ.

Як повідомлялося, Сполучені Штати стурбовані запуском російського супутника, який аномально себе поводить на орбіті, та підозрюють, що Москва розробляє нову космічну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-