Трамп підписав указ про створення

Трамп підписав указ про створення "космічних військ"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у вівторок офіційно затвердив рішення про створення Космічного командування Сполучених Штатів в якості діючого об'єднаного бойового командування.

Відповідний указ розміщений на офіційному сайті Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до моїх повноважень як головнокомандувача, а також згідно зі статтею 161, пункт 10 Кодексу США та за погодженням з міністром оборони й головою Комітету начальників штабів, відповідно до американського законодавства, наказую створити Космічне командування Сполучених Штатів як діюче об'єднане бойове командування", - зазначається в оприлюдненому документі.

Президент також віддав розпорядження в указі міністру оборони США висунути кандидатуру для номінації на посади командувача та заступника командувача нової структури.

Читайте також: Місія NASA успішно висадилась на Марсі

Космічне командування США забере на себе завдання й обов'язки, пов'язані з космосом, які раніше були покладені, зокрема, на Стратегічне командування США, а також на структури, які займалися підготовкою та проведення операцій у космосі.

Як відомо, вперше про необхідність створення Космічного командування США президент Трамп заявив у червні цього року з метою домінування американських сил у космосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-