Напередодні чергового шатдауна: Конгрес США запропонує Трампу альтернативу стіні

Напередодні чергового шатдауна: Конгрес США запропонує Трампу альтернативу стіні

Укрінформ
Члени Конгресу США досягли згоди щодо можливої конфігурації бюджету на 2019 рік з виділенням коштів на посилення безпеки кордону, яка становить приблизно четверту частину від суми, яку запитує Трамп.

У разі остаточного узгодження цього компромісу, Америка зможе уникнути повторного "шатдауну", пише видання The Hill.

"Ми досягли принципової згоди між сторонами щодо внутрішньої безпеки, а також шести інших законопроектів", - заявив журналістам після переговорів сенатор-республіканець Річард Шелбі.

Він оголосив про досягнення міжпартійної домовленості у присутності інших членів комісії, яка працювала над компромісом, у тому числі сенатора-демократа Патріка Лі, а також конгресвумен від обох партій Ніти Лоуї та Кей Грейнджер, які очолюють комітети з асигнувань Сенату й Палати представників.

Читайте також: Трамп їде на кордон із Мексикою - агітувати за нову стіну

Законодавці відмовилися обговорювати деталі угоди, але очікується, що вона буде оприлюднена в вівторок-середу. Водночас, за інформацією джерел, законопроект передбачає виділення $1,375 млрд на фізичні бар'єри вздовж 55-мильної ділянки кордону, але з уточненням, що це не буде бетонною стіною.

Якщо сторони не досягнуть остаточної угоди, або президент Трамп відмовиться підтримати це рішення, Сполучені Штати знову можуть опинитися перед "шатдауном" уже цього тижня, в ніч з п'ятниці на суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-