Трамп їде на кордон із Мексикою - агітувати за нову стіну

Трамп їде на кордон із Мексикою - агітувати за нову стіну

Укрінформ
У той час, як двопартійна комісія в Конгресі намагається дійти компромісу щодо бюджету країни – 2019, президент США Дональд Трамп вирушає на кордон з Мексикою, щоб знову привернути увагу американців до його ініціативи з побудови нової стіни.

У понеділок перед вильотом до Техасу глава Білого дому зазначив на офіційній сторінці у Тwitter, що його вже чекає там "величезний натовп.

"Уже дуже скоро вирушаю до Ель-Пасо. Велика промова про безпеку кордону та про багато чого іншого сьогодні. Величезний натовп! Побачимося пізніше!" – написав Трамп.

Тим часом, у Конгресі двопартійна група законодавців після проведення майже двох тижнів переговорів, схоже, не дійшла компромісу щодо бюджетного законодавства на 2019 рік, і чи буде воно включати фінансування ініціативи Трампа.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп наприкінці минулого року заявив про необхідність виділення з бюджету $5,7 млрд на будівництво нової стіни на південному кордоні США. Її категорично не сприймають демократи, які стверджують, що Трамп привселюдно обіцяв, що змусить платити за це Мексику.

Читайте також: У Трампа заговорили про новий "шатдаун"

Суперечка стала причиною найбільш тривалого в історії США, 35-денного припинення фінансування урядових установ. Якщо законодавці і президент не домовляться цього разу, Сполученим Штатам загрожує повторний "шатдаун" вже цієї п'ятниці.

Фото: Yahoo Finanzas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-