Працівники Google - проти створення пошуковика з цензурою для Китаю

Працівники Google - проти створення пошуковика з цензурою для Китаю

Укрінформ
Працівники компанії Google склали й підписали відкритого листа до свого керівництва з вимогою не запускати спеціальну цензуровану версію пошукової системи для Китаю.

Про це повідомляє Gizmodo із посиланням на сам текст листа.

"Багато хто з нас погодився працювати у компанії Google, враховуючи її цінності та попередню однозначну позицію щодо будь-якої цензури та спостереження в Китаї, а також розуміння того, що Google є корпорацією, котра ставить власні цінності вище прибутку. Після року розчарування, в тому числі в проекті цензурованого пошуковика Project Dragonfly, який розробляється для КНР, ми переконуємося в іншому. Адже запуск Dragonfly в Китаї змусить нашу компанію підтримати пригнічення й порушення прав людини в цій країні", - йдеться у відкритому листі співробітників Google.

Читайте також: В ЄС висунули обвинувачення проти Google

На даний момент цього листа підписали вже сотні працівників компанії, разом з тими, хто займає керівні посади.

Як відомо, генеральний директор Google Сундар Пічаї заявив у жовтні про те, що компанія розробляє спеціально для Китаю Project Dragonfly – пошуковик, який пов’язує запити користувачів із їх телефонними номерами, а також має вбудований інструмент цензури, що дозволить китайській владі вести ретельніший нагляд за громадянами.

Читайте також: У Росії завели справу на Google

Сама ж компанія відмовилася від коментарів з цього приводу, наголосивши лише, що «не є близькою до запуску пошукового продукту в Китаї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-