У Росії завели справу на Google

У Росії завели справу на Google

Укрінформ
Роскомнагляд повідомив про порушення адміністративної справи відносно Google, оскільки компанія не підключилася до реєстру заборонених сайтів, щоб виключати їх з результатів пошуку.

Про це повідомляє "Медуза".

"Приводом (адміністративної справи - ред.) стало те, що пошукова система Google не підключилася до реєстру заборонених інтернет-ресурсів для того, щоб виключати їх з результатів пошуку. Справа порушена по статті "Невиконання обов'язків оператором пошукової системи». В якості покарання для юридичних осіб вона передбачає штраф від 500 до 700 тисяч рублів", - йдеться в повідомленні.

Розгляд справи по суті пройде в грудні 2018 року, повідомляє Роскомнагляд.

Як поінформував прес-секретар відомства Вадим Ампелонський, Роскомнагляд сам винесе ухвалу по адміністративній справі відносно Google, не передаючи протокол до суду.

Як повідомлялося, в Росії пошукові системи повинні видаляти з видачі посилання на заблоковані сайти згідно закону 2017 року, який також забороняє в Росії анонімайзери і засоби обходу блокувань.

У червні 2018 року Держдума зобов'язала пошукові системи підключитися до реєстру заборонених сайтів і ввела для них штрафи за видачу посилань на заборонені ресурси.

У жовтні Роскомнадзор заявив, що Google досі не підключився до переліку заблокованих сайтів, і попередив, що даній пошуковій системі загрожує штраф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-