В ЄС висунули обвинувачення проти Google

В ЄС висунули обвинувачення проти Google

Укрінформ
Коаліція з семи організацій, які захищають права споживачів, подала скарги до місцевих регуляторів із захисту даних на компанію Google через її систему геолокації користувачів.

Про це повідомляє BBC.

"Коаліція з семи організацій із захисту прав споживачів подала скарги до місцевих регуляторів із захисту даних на компанію Google через її систему геолокації (користувачів - ред.)", - йдеться у повідомленні.

На думку організацій, американська компанія порушує європейські правила із захисту даних, коли відстежує місцезнаходження користувачів.

Читайте також: Google посилить вимоги до політичної реклами в ЄС

Зазначається, що скарги основані на дослідженні одного з членів коаліції, який стверджує, що люди вимушені користовуватись геолокацію Google.

В самій компанії наголосили, що ця система за замовчуванням вимкнена, а користувачі можуть поставити її на паузу в будь-який момент.

Читайте також: У Росії завели справу на Google

Як повідомлялося, 26 листопада Роскомнагляд повідомив про порушення адміністративної справи проти Google, оскільки компанія не підключилась до реєстру заборонених сайтів, щоб виключати їх із результатів пошуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-