У Києві відкрився міжнародний форум Innovation Market

У Києві відкрився міжнародний форум Innovation Market

Укрінформ
У Києві розпочався триденний III Міжнародний форум Innovation Market, метою якого є впровадження інновацій в економіку, пошук та залучення інвестицій для інноваційних проектів і програм.

Захід проходить за підтримки Кабінету міністрів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства освіти та науки, Національної академії наук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про нашу країну, то відзначаємо високий рівень людського потенціалу. Для нас дуже важливо, щоб починаючи зі школи, в університетах, в Національній академії наук ця інновація була і щоб її можливо було реалізувати. Ми маємо ідеї, маємо талановитих людей, але коли постає питання безпосередньої реалізації цих ідей усередині країни, виникає розрив: відсутність венчурних фондів, відсутність підтримки. І наше завдання на цьому форумі - показати, що ми маємо і знайшли тих людей, які зможуть засвідчити, що Україна є конкурентоздатною", - сказав на відкритті форуму заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей.

Участь у заході беруть представники установ НАНУ, закладів вищої освіти, автори ідей та розробок. Загалом свої винаходи та технологічні розробки представлять близько 90 учасників. На форумі також обговорюватимуться питання інновацій в освітньому процесі, державні та міжнародні програми підтримки бізнесу та інновацій, система правової охорони інтелектуальної власності, зміни до патентного законодавств тощо.

Читайте також: НАН вручила держпремії у галузі науки та технологій

Крім того, під час форуму відбудеться презентація Стратегії інноваційного розвитку України до 2030 року, а також Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів Малої академії наук, на якій школярі з усіх областей представлять понад 100 розробок і винаходів, які можуть поліпшити чи значно здешевити існуючі технології, а також запропонують нові рішення в екології, матеріалознавстві, будівельній сфері тощо.

У дні форуму пройде IP-марафон - конкурс серед команд молодих новаторів на кращий проект комерціалізації винаходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-