Космічний телескоп Kepler завершив свою місію - NASA

Космічний телескоп Kepler завершив свою місію - NASA

Відео
Укрінформ
NASA оголосило про припинення місії космічної обсерваторії Кеплер через майже 10 років після її запуску.

Про це повідомляється на сайті агентства.

Причиною зупинки місії стала нестача палива, через яку телескоп не може підтримувати необхідну для спостережень орієнтацію.

"Kepler перевершив всі наші очікування і відкрив шлях для нових досліджень та пошуку життя у Сонячній системі та поза її межами... Він не тільки показав нам, як багато планет існує, він відкрив нове величезне поле досліджень. Його відкриття дозволили побачити в новому світлі місце людства у Всесвіті і показали нові загадки і можливості серед зірок", - розповів заступник керівника управління наукових місій NASA Томас Цурбухен.

Читайте також: Апарат NASA передав дані про 44 планети, схожі на Землю

Телескоп "Кеплер" був запущений в 2009 році, його завданням став пошук екзопланет. На той момент це був апарат з найбільшою цифровою камерою в далекому космосі. Його головним завданням спочатку були високоточні вимірювання коливань яскравості 150 тисяч зірок на невеликій ділянці неба в сузір'ї Лебедя. Такі вимірювання дозволяють виявити проходження планети по диску зірки - це метод пошуку екзопланет називають методом транзитної фотометрії.

Читайте також: NASA приспала один зі своїх улюблених телескопів

У 2013 році він офіційно завершив свою основну місію через несправність, однак продовжував вести спостереження під назвою К2.

Завдяки космічному телескопу вчені дізналися про існування суперземель — планет, маса яких перевищує масу Землі.

Всього Kepler виявив понад 2,6 тис. планет за межами Сонячної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-