НАТО допомагає Україні розробляти навчальний курс із кіберзахисту

НАТО допомагає Україні розробляти навчальний курс із кіберзахисту

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс надає Україні допомогу у створенні розгорнутого курсу з підготовки фахівців кібернетичного захисту на базі Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова.

Про це повідомляється на сайті НАТО.

"Експерти з країн-союзниць у вересні відвідали Житомирський військовий інститут імені Сергія Корольова для того, щоб допомогти у започаткуванні нового курсу з кібербезпеки. Україна є однією з перших країн-партнерів (разом з Тунісом), де створюється подібний курс", - йдеться у повідомленні.

Експерти НАТО навели приклади побудови навчальних курсів з кібернетичного захисту, зокрема, у військових академіях Канади, Польщі та Ірландії, які адаптували до навчальних програм Загальну настанову НАТО з кібернетичної безпеки (Generic Reference Curriculum on Cybersecurity). Вони провели для українських фахівців військової освіти покрокову демонстрацію організації навчального процесу з урахуванням національних потреб та особливостей, включаючи розробку навчального плану, детальних план-конспектів для проведення лекцій та лабораторних вправ.

Як йдеться у повідомленні, практичні вправи були присвячені різним типам кібернетичних операцій з підтримки виконання військових завдань за кількома ймовірними сценаріями. Українські методисти під керівництвом інструкторів Альянсу мали нагоду ознайомитися з різними інструментами та досвідом НАТО у цій сфері.

Читайте також: Міжнародні експерти вже працюють над кібербезпекою перед виборами — Порошенко

Спеціалізований курс з кіберзахисту під назвою "10 принципів кібернетичної безпеки" вже є доступним он-лайн українською мовою на спеціалізованому освітньому порталі НАТО.

У Програмі з підтримки військової освіти (NATO Defence Education Enhancement Programme) беруть участь 12 країн: Афганістан, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Мавританія, Молдова, Сербія, Колишня Югославська Республіка Македонія, Туніс та Україна.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-