Омелян вважає, що український Hyperloop запустять максимум за десять років

Омелян вважає, що український Hyperloop запустять максимум за десять років

Укрінформ
Запуск надшвидкісного поїзда за технологією Hyperloop в Україні може відбутися у найближчі 5, максимум 10 років.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на брифінгу після відкриття семінару зі стратегічного планування та оцінки ефективності управління дорожнім сектором, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми слідкуємо за прогресом (за технологією Hyperloop — ред.)... Для України це осяжна перспектива у найближчих п'ять, макисимум десять років», — сказав Омелян.

У червні цього року Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробникам Hyperloop у світі — Hyperloop Transportation Technologies. Згідно з меморандумом, сторони спільно розроблятимуть технологію і шукатимуть інвесторів для цього проекту.

Як повідомляв Укрінформ, асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop. Оцінка може бути надана вже до кінця цього року.

Читайте також: Передові технології та 50 аеропортів: Омелян розповів про свої мрії

Hyperloop ("Гіперпетля") складається з аеродинамічної труби та капсули, яка здатна рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи у 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили у $ 6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One зайнялися його розвитком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-