Передові технології та 50 аеропортів: Омелян розповів про свої мрії

Передові технології та 50 аеропортів: Омелян розповів про свої мрії

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян планує збільшити до 50 кількість аеропортів в Україні.

Про це він заявив на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вірю в цифрову інфраструктуру, я вірю в 50 аеропортів в Україні, в електричний громадський транспорт, в сучасну залізницю, в розвинену річку і єдину транспортну мережу з країнами ЄС", - сказав він.

Омелян нагадав про те, що уряд уже схвалив Національну транспортну стратегію до 2030 року. "Ви можете не вірити. Але якщо ці плани не здійсняться, у нас не буде майбутнього. Ми ніколи не зможемо наздогнати прогресивний світ, який щохвилини від нас віддаляється. Якщо ми і надалі будемо латати, "пилити", передавати "за проїзд", ми назавжди лишимося на узбіччі цивілізації", - наголосив міністр.

Омелян закликав усіх припинити говорити про шалений потенціал України і нарешті почати його реалізовувати на практиці.

Урядовець зазначив, що хоче бачити в Україні якісні дороги. "І останні два роки після тривалої коми автодорожньої галузі ми відновлюємо дороги. Масштабно по всій Україні", - додав він.

Читайте також: Для реалізації Транспортної стратегії до 2030 року необхідно $60 мільярдів - Омелян

Крім того, міністр мріє про те, щоб українці літали більше. І тому було подвоєно пасажиропотік удвічі. Вчора в аеропорт "Бориспіль" зайшла вже десята нова авіакомпанія за цей рік – Brussels Airlines.

"Моя мрія – щоб Україна була долучена до передової світової технології, яка тільки тестується у світі, - Hyperloop. Бо це – шанс для десятків українських наукових інститутів, державних компаній і бізнесу заявити про себе на весь світ", - додав Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-