Через аварію

Через аварію "Союз-ФГ" космонавти можуть "зависнути" на орбіті до лютого - ЗМІ

Укрінформ
Аварія російського носія "Союз" може спричинити затримку повернення членів екіпажу МКС на Землю.

Це - одна з перших реакцій німецьких ЗМІ на аварію російської ракети "Союз-ФГ", повідомляє Укрінформ.

«Після невдалого запуску космічного корабля нинішньому екіпажу МКС загрожує недобровільне продовження місії. Постраждав також Олександр Герст», - пише T-online.

Колишній астронавт, професор Ульріх Уолтер вважає, що Герсту і його товаришам доведеться залишатися на орбіті ще мінімум три місяці, оскільки екіпаж не зможе повернутися на Землю до лютого 2019 року.

Втім, як стверджують в Європейському космічному агентстві, продовження терміну перебування Герста на станції через аварію ще не прийнято. «Занадто рано для цього, багато в чому це залежить від того, як швидко зможуть знайти причину і виключити її на майбутнє», - цитує менеджера агентства Яна Вьорнера Spiegel.

Видання звертає увагу на те, що повернення нинішнього екіпажу на Землю не може бути відкладено на тривалий час, тому що капсули «Союз» з міркувань безпеки, особливо через паливо, повинні залишатися стикованими до МКС тільки близько шести місяців.

Для російської галузі аварія стала важкою невдачею, яка сталася в той час, коли раніше хороші відносини з колегами із США стали напруженими, пише журнал. Новий керівник NASA Джим Бріденстайн спостерігав за стартом ракети на Байконурі і погодився продовжувати співпрацю з росіянами, адже самі США припинили свою програму запуску космічних човників 2011 року, з того часу американські астронавти можуть дістатися до МКС тільки за допомогою кораблів «Союз».

Олександр Герст на початку жовтня прийняв на себе командування МКС, ставши першим німецьким астронавтом в цій якості.

Нині на орбіті працюють крім Герста росіянин Сергій Прокоп'єв і американка Серіна Ауньйон-Ченселлор. Вони перебувають на станції з початку червня і за планом мали повернутися на Землю в грудні цього року.

Читайте також: Ракета "Союз" могла впасти через несправність клапана - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, передбачається, що один з клапанів спровокував аварію першого ступеня ракети "Союз-ФГ" після запуску з Байконура.

Раніше повідомлялося, що причиною аварії під час запуску ракети "Союз-ФГ" могло стати погане кріплення бічних блоків другого ступеня ракети-носія.

Аварія сталася у четвер. Через дві хвилини після старту під час відділення бічних блоків першого ступеня від центрального блоку другого ступеня ракети-носія спусковий апарат з космонавтами здійснив аварійну посадку. Екіпаж залишився живий.

У складі експедиції, яка мала відправитися на Міжнародну космічну станцію, - космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчинін і астронавт NASA Нік Хейг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-