Lockheed Martin запропонувала проект триповерхового місячного модуля

Lockheed Martin запропонувала проект триповерхового місячного модуля

Відео
Укрінформ
Американська аерокосмічна компанія Lockheed Martin запропонувала NASA проект місячного модуля.

Про це повідомляється на сайті Lockheed Martin.

"Інженери вже працюють над майбутнім пілотованим кораблем Orion. На цей апарат спирається і проект місячного модуля", - наголошується в повідомленні.

Згідно з проектом, одноступеневий заселений апарат буде сягати у висоту майже трьох поверхів — 14 метрів — і для підйому до жилої герметичної камери в ньому буде використовуватися ліфт. Він розрахований на екіпаж до чотирьох чоловік, які зможуть залишатися на борту і працювати на Місяці до двох тижнів, після чого піднімуться на орбіту за допомогою маршових двигунів. Для порівняння, модулі кораблів Apollo вміщували максимум двох і були розраховані лише на коротке перебування на поверхні супутника.

Основу апарату становить герметична капсула корабля Orion, крім того, використовуються елементи його носового обтічника і авіоніки, що дозволить знизити витрати на розробку і виробництво.

Читайте також: NASA оприлюднила план "повернення" на Місяць і польоту на Марс

За розрахунками Lockheed Martin, суха маса модуля досягне 22 тонн, крім того, йому знадобиться 40 тонн палива для посадки і подальшого злету з використанням чотирьох модернізованих РРД Aerojet Rocketdyne RL10. Згідно з побажаннями NASA, апарат зможе використовуватися повторно — як мінімум до 10 разів, дозаправляясь як на поверхні, так і на орбіті.

Як повідомлялося, NASA оприлюднила план нової висадки на Місяць і доставки американських астронавтів на поверхню Марса.

Фото, відео: lockheedmartin.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-