NASA опублікувало перші знімки астероїда Бенну

NASA опублікувало перші знімки астероїда Бенну

Відео
Укрінформ
NASA представило перші зображення астероїда Бенну, які були зроблені апаратом OSIRIS-REx 17 серпня 2018 року. 

Про це повідомляє Earth Sky

Фахівці NASA представили анімацію на основі п'яти зображень. На ній видно, як астероїд рухається в центрі кадру. Знімки були зроблені камерою PolyCam на космічному апараті OSIRIS-REx. Вона знімала протягом години з метою калібрування і поліпшення навігації місії.

"Я не можу передати, як це багато значить для команди. Я знаю, що це всього лише точка світла, але багато хто з нас працював багато років, щоб побачити цей знімок", - сказав Данте Лауретта, головний дослідник місії OSIRIS-REx з Університету Арізони. "Ми дізналися, що астероїд саме там, де ми припускали і він чекає на нас", - додав він.

Бенну відноситься до вуглецевих астероїдів спектрального класу В. Передбачається, що подібні астероїди могли бути постачальниками складних органічних сполук і води на молоду Землю. Орбіти Землі і Бенну перетинаються, ймовірність зіткнення з ним вчені оцінюють в один до 4 тисяч.

Читайте також: ESA запустило супутник для спостереження за вітрами

Станція OSIRIS-REx перейшла до фінальної стадії перельоту. Апарату залишилося пролетіти ще близько двох мільйонів кілометрів до астероїда. Корабель повинен досягти астероїда в кінці 2018 або на початку 2019 року, а повернення OSIRIS-REx на Землю очікується в 2023 році. Вартість місії оцінюється у $800 мільйонів без вартості ракети-носія.

Фото: NASA/Goddard/University of Arizona

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-