Ракети КБ “Луч” здатні пробити метрову броню - Турчинов

Ракети КБ “Луч” здатні пробити метрову броню - Турчинов

Фото
Укрінформ
Ракети, виготовлені на державному підприємстві «ДККБ «Луч», з високою точністю вражають броньовану техніку противника, долаючи сучасні системи захисту та протидії.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, який під час перебування на підприємстві оглянув нові розробки та технологію виготовлення найсучаснішої ракетної зброї, повідомили Укрінформу у вівторок у прес-службі РНБО.

За словами Турчинова, конструкторське бюро «Луч» стало провідним розробником в Україні широкого спектра сучасних ракетних комплексів.

«В Україні та далеко за її межами відомі потужні ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси «Скіф», «Стугна», «Корсар», «Сармат», «Бар’єр» та інші», - сказав він, додавши, що зазначені ракетні комплекси «ефективно знищують ворожі цілі на фронті та користуються заслуженою повагою і попитом на зовнішніх ринках озброєнь».

Турчинов на підприємстві "ДККБ "Луч" //Фото: РНБО

Окрім того, секретар РНБО наголосив, що ракети КБ «Луч» з високою точністю вражають броньовану техніку противника, та «можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту та протидії».

Турчинов оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, що забезпечують виробництво нового потужного українського ракетного комплексу «Вільха», а також нової української крилатої ракети «Нептун». 

«Для нас принципово важливим є те, що ракети КБ «Луч» не тільки не поступаються, а за своїми бойовими можливостями краще, ніж аналогічна зброя російського виробництва», - зазначив Турчинов під час нагородження керівників, провідних конструкторів та інженерів конструкторського бюро.

За його словами, багато ракетних комплексів було розроблено в найкоротші терміни після початку військової агресії РФ в 2014 році. «Тоді перед українським оборонпромом було поставлено завдання відновити ракетний щит нашої країни, що було в найкоротший термін виконано, насамперед зусиллями КБ «Луч», - наголосив Турчинов, відзначивши особистий вклад генерального конструктора Олега Коростильова, якого Президент за визначний особистий внесок у розвиток оборонно-промислового потенціалу України та створення сучасних зразків ракетного озброєння нагородив орденом «3а заслуги» І ступеня. «Олег Петрович заслужено став повним Кавалером цього ордену», - додав він.

Читайте також: Порошенко показав, на що здатний модернізований танк Т-72АМТ

Секретар РНБО також провів нараду за участю керівництва Укроборонпрому та ДККБ «Луч», де було обговорено нові завдання з реалізації затвердженої РНБО Національної ракетної програми. Зокрема, обговорювалися питання щодо нових розробок реактивних систем залпового вогню, протиповітряних ракетних комплексів та інші пріоритетні завдання, необхідні для надійного захисту країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-