Кабмін запускає проект держстимулювання інновацій і винахідництва

Кабмін запускає проект держстимулювання інновацій і винахідництва

Укрінформ
Кабінет міністрів запускає проект державного стимулювання інновацій та винахідництва в Україні. Наразі проект працюватиме у пілотному режимі.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі  Степан Кубів на своїй сторінці в Facebook.

"Запускаємо пілотний проект державного стимулювання інновацій та винахідництва в Україні. Сьогодні уряд підтримав відповідну ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України", - зазначив він.

За словами Кубіва, передбачається, що Мінекономрозвитку разом із Державною інноваційною фінансово-кредитною установою обиратиме інноваційні проекти або розробки на прозорому конкурсі. 

Читайте також: Винахідників в Україні хочуть захистити від "патентного тролінгу"

Переможці конкурсу реалізовуватимуть ці розробки із залученням коштів спеціального державного Фонду стимулювання створення і використання винаходів та промислових зразків.

Спеціальний Фонд буде наповнюватися за рахунок частини коштів, які надходять від сплати зборів за видачу охоронних документів у сфері інтелектуальної власності. 

"Очевидно, що з кожним новим зареєстрованим в Україні винаходом збільшаться надходження до Фонду, отже, можливість профінансувати наступні винаходи. Саме те, що потрібно українським винахідникам та економіці України", - підкреслив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-