Винахідників в Україні хочуть захистити від

Винахідників в Україні хочуть захистити від "патентного тролінгу"

Укрінформ
В Україні розпочала роботу Рада з питань інтелектуальної власності основним завданням якої є координація взаємодії органів виконавчої влади, бізнесу та громадського сектору.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«14 червня під головуванням першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва відбулось перше засідання Ради з питань інтелектуальної власності, яка створена для посилення захисту прав інтелектуальної власності в Україні, протидії “патентному троллінгу”, боротьби з інтернет-піратством, легалізації програмного забезпечення в органах державної влади», - йдеться в повідомленні.

За словами Кубіва, український винахідник та науковець має право на захист своїх розробок, а Україна зацікавлена у стимулюванні та впровадженні результатів інтелектуальної діяльності у реальний сектор економіки.

«Ми створюємо взаємовигідну, ефективну систему і сьогодні зробили великий крок у цьому напрямку - розпочали роботу Ради з питань інтелектуальної власності. Вона є майданчиком для напрацювання пропозицій щодо реформи у цій сфері», - зазначив Кубів.

Читайте також: Українець розповів, як запустив у США успішний бізнес

Основними завданнями Ради є координація взаємодії органів виконавчої влади, бізнесу та громадського сектору у сфері інтелектуальної власності; визначення шляхів та механізмів розв'язання проблемних питань, які виникають під час формування та реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності, а також розробка законодавчих змін у сфері інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-