Канада та Франція пропонують взяти під контроль створення штучного інтелекту

Канада та Франція пропонують взяти під контроль створення штучного інтелекту

Укрінформ
Канада та Франція уклали угоду, що пропонує створити міжнародний орган, відповідальний за регулювання штучного інтелекту.

Про це після зустрічі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і президента Франції Еммануеля Макрона розповіли в офісі глави уряду Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прем'єр-міністр Трюдо та президент Макрон підписали Канадсько-французьку заяву про штучний інтелект, яка закликає до створення міжнародної дослідницької групи з питань штучного інтелекту,  до складу якої увійдуть експерти із урядових кіл, бізнес-середовища та громадянського суспільства», - пояснили у Трюдо.

Завданням цієї групи повинна стати розробка загальновизнаних правил для всієї сфери штучного інтелекту. «Група повинна стати глобальним авторитетом у питаннях, що стосуються штучного інтелекту, - галузі, яка має все більший вплив на економічне зростання й ринок праці», - наголосили у офісі прем'єр-міністра Канади.

Читайте також: Google ввела заборону на розробку штучного інтелекту для військових

Трюдо разом із Макроном та іншими главами держав і урядів країн-членів G7 сьогодні візьмуть участь у 44-ому саміті "Великої сімки" в канадському містечку Ля Мальбе у провінції Квебек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-