Google ввела заборону на розробку штучного інтелекту для військових

Google ввела заборону на розробку штучного інтелекту для військових

Укрінформ
Фахівці компанії Google не будуть займатися розробками у сфері штучного інтелекту у військових цілях.

Про це повідомив генеральний директор компанії Сундар Пічаї, пише "РБК".

У корпоративному блозі Google він опублікував сім основних принципів, відповідно до яких триватимуть роботи в цьому напрямку.

Оприлюднені головою Google принципи були розроблені після протестів співробітників компанії проти роботи на Пентагон. Компанія планувала брати участь у проекті зі створення штучного інтелекту для військових безпілотників.

Пічаї нагадав, що вже зараз технології штучного інтелекту і машинного навчання мають велике суспільне значення. Системи з AI використовуються для прогнозування ризику виникнення пожеж, боротьби з раком, сільськогосподарських робіт і багатьох інших цілей.

«Ми визнаємо, що така потужна технологія викликає настільки ж значущі питання про її майбутнє використання. Те, як і з якими цілями AI розробляється і використовується, надасть значний вплив на наше суспільство у майбутньому. Як лідер у галузі розробки штучного інтелекту, ми відчуваємо велику відповідальність», - написав він.

Читайте також: Google виходить з програми Пентагону щодо штучного інтелекту - ЗМІ

У нових принципах роботи компанії зазначено, що дослідження у сфері штучного інтелекту будуть проводитися Google з усією відповідальністю. Фахівці компанії не будуть займатися створенням AI для «потенційно небезпечних» проектів. Усі розробки мають приносити користь суспільству і забезпечувати безпеку людей, пообіцяв Пічаї. Особливо він наголосив, що штучний інтелект повинен залишатися під контролем людей.

«Наші технології AI будуть під відповідним людським керівництвом і контролем», - заявив глава Google.

Крім того, серед базових принципів розробки AI матимуть конфіденційність і безпеку застосування.

Читайте також: У США судитимуться з Google та Facebook через політичну рекламу

Окремо Пічаї виділив чотири «заборонених напрями роботи компанії в сфері AI. За його словами, Google ніколи не буде займатися розробкою AI для тих цілей, які можуть завдати шкоду суспільству, в цілях порушення прав людини та міжнародних правових норм. Особливо він підкреслив, що штучний інтелект Google не буде застосовуватися для створення зброї та в інтересах військових.

Нагадаємо: як стало відомо в лютому 2018 року, підрозділ Google Cloud займався розробкою штучного інтелекту в рамках військового проекту Maven. Метою цього проекту було створення штучного інтелекту для військових безпілотників. Фахівці Google займалися питаннями машинного навчання, яке мало дозволити дронам розрізняти окремі цілі за допомогою аналізу даних з відеокамер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-