У США судитимуться з Google та Facebook через політичну рекламу

У США судитимуться з Google та Facebook через політичну рекламу

Укрінформ
Генеральний прокурор штату Вашингтон у понеділок подав офіційний позов до суду проти компаній Google та Facebook через порушення ними місцевого законодавства, яке вимагає оприлюднення інформації про замовників і спонсорів політичної реклами.

Про це йдеться на офіційному сайті Офісу генпрокурора штату Вашингтон.

"Генеральний прокурор Боб Фергюсон сьогодні подав судовий позов до Вищого суду округу Кінг, звинувативши компанії Facebook і Google в тому, що вони не надали, відповідно до закону, інформації про політичну рекламу в штаті Вашингтон, розміщену на їхніх онлайн-платформах з 2013 року", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Facebook, Instagram та Snapchat: дослідники склали рейтинг соцмереж

У американському штаті Вашингтон діє так званий Закон про фінансування виборчих кампаній, який вимагає інформувати громадськість, у тому числі й про тих, хто оплачує та розміщує політичну рекламу.

За документами, поданими в Комісію з оприлюднення інформації, протягом останніх років, компанія Facebook отримала платежів за політичну рекламу на суму $3,4 млн, а Google - $1,5 млн.

"Закони штату Вашингтон про оприлюднення інформації щодо політичної реклами застосовуються до всіх, незалежно від того, чи ви є газетою маленького містечка чи великою корпорацією", - підкреслив генпрокурор Фергюсон.

Читайте також: Google виходить з програми Пентагону щодо штучного інтелекту - ЗМІ

При цьому повідомляється, що компанії матимуть 20 днів для того, щоб дати офіційну відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-