Google виходить з програми Пентагону щодо штучного інтелекту - ЗМІ

Google виходить з програми Пентагону щодо штучного інтелекту - ЗМІ

Укрінформ
Американська корпорація Google не продовжуватиме з Пентагоном контракт на участь в програмі, яка передбачає застосування штучного інтелекту для підвищення точності наведення бойових безпілотників. 

Про це повідомляє видання The New York Times.

"Компаня Google, яка сподівається запобігти обуренню працівників стосовно того, що технології, над якими вони працювали, можуть бути використані для смертельних цілей, не зможе продовжити контракт з Пентагоном на роботу з штучним інтелектом, який закінчується наступного року", - йдеться у повідомленні.

Глава одного з підрозділів Google Дайен Грін заявила у п’ятницю співробітникам, що корпорація має намір дотримуватися умов чинного контракту по проекту Maven аж до його закінчення у березні 2019 року, проте продовжувати його не буде.

Читайте також: Forbes презентував рейтинг найдорожчих компаній світу

Як зазначає видання, багато співробітників Google висловили побоювання, що контракт був першим кроком до використання новітньої технології в сучасній зброї.

Близько чотирьох тисяч співробітників компанії підписали петицію з вимогою дотримання "чіткої політики того, що ні компанія Google, ні її підрядники ніколи не створюватимуть військові технології". Крім того, дехто із співробітників пішов у відставку, проте деякі відкрито виступали за скасування контракту Maven.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-