Вчені NASA ледь не пропустили величезний астероїд біля Землі

Вчені NASA ледь не пропустили величезний астероїд біля Землі

Укрінформ
Вчені Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) ледь не пропустили астероїд 2018 GE3 діаметром щонайменше 47 метрів, який  пролетів неподалік від планети Земля.

Про це повідомляє видання Science Alert.

"Якби 2018 GE3 потрапив на Землю, це завдало б регіональний, а не глобальний збиток і, можливо, він розпався б в атмосфері, перш ніж досягти Землі. Тим не менш, це серйозний астероїд, який ілюструє, що навіть великі космічні камені все ще можуть нас здивувати. 2018 GE3 був знайдений менш ніж за день до зближення», – підкреслюють астрономи.

Як зазначається, вчені NASA помітили масивний астероїд з обсерваторії в штаті Арізона. Всього через 21 годину після цього спостереження астероїд 2018 GE3 пролетів зі швидкістю 106 тисяч км/год на відстані, яка в два рази менше, ніж відстань до Місяця.

Читайте також: Компанія SpaceX перенесла запуск ракети Falcon 9

За оцінками космічного агентства, ширина астероїда складала від 47 до 100 метрів. 

Як зазначається, NASA має програму виявлення астероїдів. Але вона сканує в першу чергу астероїди діаметром 140 метрів і більше. 

Зазначається, що діаметр 2018 GE3 в три-шість разів перевищував розмір небесного тіла, що вибухнуло над Челябінськом в 2013 році. Тоді внаслідок падіння осколків цього астероїда поранення отримали більше 1,2 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-