SpaceX успішно запустила ракету, але не все пройшло за планом

SpaceX успішно запустила ракету, але не все пройшло за планом

Укрінформ
Приватна космічна компанія SpaceX Ілона Маска у п'ятницю запустила багаторазовий космічний корабель Dragon 9 із телекомунікаційними супутниками Iridium NEXT на борту. Водночас, повернення головного обтічника не вдалося реалізувати за планом.

Запуск відбувся з бази ВПС США Ванденберг, штат Каліфорнія, передає власний кореспондент Укрінформу.

"SpaceX успішно запустив місію "Iridium-5" з космічного пускового комплексу 4E на базі ВПС Ванденберг у Каліфорнії. Це був п'ятий комплект із 10 супутників із загальної кількості 75 супутників, які SpaceX запускає з метою розгортання глобальної супутникової системи Iridium® NEXT", - зауважили в SpaceX.

Читайте також: Ілон Маск опублікував відеоролик запуску ракети Falcon Heavy

Тим часом, як повідомив генеральний директор компанії Ілон Маск, не все пішло за планом. Спеціальне судно в океані, обладнане великою сіткою, не змогло коректно зловити головний обтічник ракети, який повертався на Землю після запуску. За попередньо встановленою інформацією, парашут, який мав уповільнити частини обтічника, не спрацював належним чином й заплутався.

"Керований GPS парашут сплутався, отже обтічник вдарився об воду на високій швидкості",- написав Ілон Маск у твітері.

При цьому повідомляється, що супутники були розгорнуті на відповідній траєкторії вже за годину після запуску ракетоносія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-