Горизонт 2020: ЄС передбачив для учасників з України понад €17 мільйонів

Горизонт 2020: ЄС передбачив для учасників з України понад €17 мільйонів

Укрінформ
Для 117 українських організацій-учасників програми «Горизонт 2020» передбачено фінансування в сумі понад 17 млн євро для реалізації проектів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в четвер, 22 лютого, під час зустрічі з молодими науковцями у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українські установи та організації з кожним роком беруть усе активнішу участь у найбільшій Рамковій програмі Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій. І, за підсумками 446 конкурсів, для 117 українських організацій-учасників програми «Горизонт 2020» уже було передбачено фінансування в сумі понад 17 млн євро. Раніше ми могли про це тільки мріяти. І я можу запевнити всіх присутніх, що в свою чергу я беззаперечно підтримую прогресивні підходи до формування системи підтримки молодої науки», - сказав Порошенко.

При цьому Президент зазначив, що держава докладатиме всіх зусиль, щоб створити умови для молодих учених, які мають талант і нестримне бажання займатися наукою.

«У жодному разі не можна допустити, щоб учені вимушені були покидати Україну!» - наголосив Глава держави.

Читайте також: Hyperloop в Україні: в уряді кажуть, що це питання трьох-п'яти років

Україна стала асоційованим членом Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» у 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-