Hyperloop в Україні: в уряді кажуть, що це питання трьох-п'яти років

Hyperloop в Україні: в уряді кажуть, що це питання трьох-п'яти років

Укрінформ
Будівництво в Україні тестового майданчика для вакуумного потяга Hyperloop розпочнеться у 2019 році.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року має бути експертна оцінка НАН України. А наступного року розпочинаємо будівництво тестового майданчика в Дніпрі", - розповів міністр.

Після перших двох стадій, за словами Омеляна, "ми переходимо до промислового будівництва. Це третій етап".

Міністр наголосив, що для будівництва Hyperloop мають бути залучені приватні інвестори.

Омелян також зазначив, що наразі не вирішено, які саме перевезення будуть здійснюватися новим видом транспорту - вантажні чи пасажирські.

Він додав, що за попередніми оцінками, вартість інфраструктурного проекту без рухомого складу становитиме понад $3 млрд.

У Мінінфраструктури роблять прогнози, що тривалість реалізації проекту в Україні може становити  від трьох до п'яти років.

Читайте також: Омелян розказав, де створять тестовий майданчик для Hyperloop

"Я думаю, що це будуть роки. Насправді технології розвиваються дуже швидко, і реалізація Hyperloop, на мій погляд, це питання трьох-п'яти років саме в Україні", - зазначив у коментарі Укрінформу радник міністра інфраструктури Юрій Гусєв.

Він також зауважив, що місто Дніпро обране як попередній майданчик для будівництва, оскільки "це космічна столиця, яка перша сказала, що вона готова впроваджувати такі передові технології, як Hyperloop".

Гусєв також пояснив, що проект реалізуватиметься у три етапи: перший - аналіз наявних українських та світових розробок, другий - імплементація розробок в українських реаліях, зокрема в інституційному і регуляторному середовищах, третій - реалізація експериментального майданчика у Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-