За рік ЗСУ отримають вітчизняні крилаті ракети - Турчинов

За рік ЗСУ отримають вітчизняні крилаті ракети - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов розраховує, що Збройні сили України наступного року матимуть на озброєнні вітчизняну крилату ракету.

Про це він заявив на відкритті Центру реагування на кіберзагрози, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели успішні льотні випробування крилатої ракети, ... і Україна фактично вже має крилату ракету. Безумовно, її треба доводити, тож роботи будуть продовжені. Я сподіваюсь, що наприкінці року або на початку наступного ми будемо також проводити державні випробування і взяття її на озброєння", - сказав Турчинов.

У цьому контексті він нагадав, що внаслідок тотального роззброєння, яке відбулось після підписання Будапештського меморандуму, всі крилаті ракети, як були на озброєнні української армії, або знищили, або передали Російській Федерації.

Читайте також: Державні випробування ракети "Вільха" заплановані на березень - Турчинов

"У нас не залишилося жодної крилатої ракети. Саме тому ці випробування були для нас дуже важливими", - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 30 січня відбулися перші льотні випробування нової ракетної техніки - української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-