Державні випробування ракети

Державні випробування ракети "Вільха" заплановані на березень - Турчинов

Укрінформ
Державні випробування українського ракетного комплексу "Вільха" заплановані на березень.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на відкритті Центру реагування на кіберзагрози, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується "Вільхи", це унікальна ракета, вона краща за російський аналог, який має назву "Смерч". Ми очікуємо в березні державні випробування, і вже після того, як ракета буде взята на озброєння українською армією, - початку серійного виробництва", - сказав Турчинов. 

Він додав, що на ці ракетні комплекси вже є "величезний запит" і за кордоном. "Але, безумовно, наше завдання - забезпечити цією потужною зброєю нашу армію", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Укроборонпром: РФ "ставить палиці в колеса" на міжнародних ринках зброї

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО 17 січня доручив завершити цього року процес випробувань вітчизняного ракетного комплексу "Вільха" і розпочати його виробництво.

22 грудня 2017 року український ракетний комплекс “Вільха” пройшов успішні випробування.

Усі складові ракети “Вільха” вироблені в Україні, зокрема нові система управління, ракетне паливо й бойова частина. Одна з особливостей цього ракетного комплексу - система управління ракетою, яка передбачає корекцію її польоту завдяки імпульсним двигунам.

Ракета здатна нести різні бойові частини залежно від призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-