Метеорологи попереджають про глобальні наслідки потепління в Арктиці

Метеорологи попереджають про глобальні наслідки потепління в Арктиці

Укрінформ
Останні три роки, які є одними з найтепліших в історії спостережень, позначаться на рівні моря та погодних режимах в інших частинах світу.

Про це заявив генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) Петтері Таалас, повідомляє в четвер Центр новин ООН.

"Сімнадцять з вісімнадцяти найтепліших років в історії спостережень припадають на це століття, і ступінь потепління впродовж останніх трьох років була винятковою. Особливо яскраво виражене потепління в Арктиці, що буде мати глибокі і тривалі наслідки для рівня моря і погодних режимів в інших частинах світу", - заявив Таалас.

Читайте також: Хокінг заявляє, що глобальне потепління знищить життя на планеті

Світовий температурний рекорд, як і раніше, зберігається за 2016 роком. Однак 2017-й став найтеплішим роком, в якому не було наслідків явища Ель-Ніньо, здатного значно підвищити глобальні річні температури. Середня температура поверхні Землі у 2017 році була приблизно на 1,1 градуси за Цельсієм вище аналогічного показника доіндустріальної епохи.

"Тепло в 2017 році супроводжувалося екстремальними погодними умовами в багатьох країнах світу. У США цей рік був найдорожчим з точки зору відшкодування збитків від погодних і кліматичних лих, в той час як в інших країнах спостерігалося уповільнення розвитку або зведення його нанівець через тропічні циклони, повені та засухи", - зазначив глава ВМО.

Читайте також: США можуть знову приєднатися до Паризької кліматичної угоди - Трамп

Він повідомив, що свою повну детальну доповідь представить у березні. У ній будуть проаналізовані явища зі значними впливами і наслідками, а також довгострокові показники зміни світового клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-