США можуть знову приєднатися до Паризької кліматичної угоди - Трамп

США можуть знову приєднатися до Паризької кліматичної угоди - Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що його країна може знову приєднатися до Паризького угоди по клімату.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Норвегії Ерною Сольберг, передає BBC.

"Паризька угода по клімату було дуже несправедливою по відношенню до США. Нам було дуже складно займатися бізнесом. Це забрало багато наших найцінніших активів. Але ми, ймовірно, можемо повернутися, якщо умови будуть більш справедливими по відношенню до нас", — сказав американський лідер.

Читайте також: Білл Гейтс виділить на боротьбу з потеплінням $315 мільйонів

Нагадаємо: Паризька угода щодо клімату − перша світова угода, яка визначає план дій щодо стримування глобального потепління. Вона була підписана 22 квітня 2016 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку представниками 174 держав, включаючи Україну.

Мета угоди - зміцнення глобального реагування на загрозу зміни клімату в контексті сталого розвитку та зусиль з викорінення злиднів. Країни-підписанти повинні утримати зростання глобальної середньої температури в межах "набагато нижче" 2°С і "докласти зусиль", щоб обмежити це зростання 1,5°С.

Читайте також: У Парижі пройшли демонстрації на підтримку кліматичної угоди

Крім того, "якомога швидше зупинити зростання викидів парникових газів", при цьому враховується, що для розвинених країн буде потрібно більш тривалий час. Кожна держава сама визначає для себе зобов'язання за рівнем викидів парникових газів і повинна переглядати їх раз у п'ять років. Строки виконання цих зобов'язань країнами мають намір розглянути на першій сесії країн Паризької угоди, дата її проведення ще невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-