У Парижі пройшли демонстрації на підтримку кліматичної угоди

У Парижі пройшли демонстрації на підтримку кліматичної угоди

Відео
Укрінформ
Сьогодні сотні активістів прийшли до Пантеону в Парижі, аби висловитися на підтримку Паризької кліматичної угоди та підтримати учасників саміту «One Planet».

Активісти тримали в руках плакати із закликами захистити планету від кліматичних змін, повідомляє 20minutes.

«Ми прийшли сюди, усвідомлюючи, що зараз непростий час для Паризької кліматичної угоди. Але це не значить, що можна складати руки. Ми повинні захистити наш спільний дім. Енергія майбутнього має бути екологічною», - наголосили учасники акції.

Вони тримали в руках плакати із закликами «Наша планета – моє майбутнє», «Припиніть згубливий агробізнес», «Нашим дітям жити на цій планеті», «Зробімо нашу планету величною знову» (за аналогією із передвиборним закликом Дональда Трампа – «Зробімо США величними знову», який президент Франції Емануель Макрон перефразував, коли Трамп оголосив про вихід з Паризької кліматичної угоди) та інші.

Сьогодні пообіді перед учасниками саміту виступлять співорганізатори зустрічі Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш, президент Франції Емануель Макрон та президент групи Світового банку Джим Йонг Кім.

Як відомо, президент США Дональд Трамп не отримав запрошення відвідати кліматичний саміт, оскільки у червні поточного року оголосив про вихід США з Паризької угоди по клімату. Президент Макрон напередодні саміту назвав такий вчинок «надзвичайно агресивним» та висловив надію, що американський президент змінить думку, і США повернуться і виконуватимуть узяті на себе зобов’язання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-