Енергомережі України загрожує кібератака на свята - ЗМІ

Енергомережі України загрожує кібератака на свята - ЗМІ

Укрінформ
Видання The Atlantic попереджає про можливі кібератаки енергомережі України на свята.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Роберт Лі, засновник та керівник компанії з промислової кібербезпеки Dragos зазначає, що останніми тижнями він бачить незвичне зростання діяльності в Україні тієї ж групи осіб, які провели напад 2016 року”, - йдеться в повідомленні.

Вже є свідчення того, що може готуватись нова атака, зазначається в статті.

“За нашими оцінками, було б повністю раціонально очікувати проведення атаки цього місяця”, - попереджає Лі.

The Atlantic припускає, що зростання активності, помічене фахівцями, є розвідкою, підготовкою до наступної операції, або спробою налякати загрозою хакерської атаки.

"Мене більше турбує не російська технологія, а зухвалість Росії і її готовність порушувати правила, - сказав Кріс Інґліс, колишній заступник директора Агентства з національної безпеки, - вони довели, що готові робити такі речі, які є за межами будь-яких червоних ліній".

Читайте також: Парламент Канади хоче допомогти Україні у боротьбі з пропагандою та кібератаками

“Нападники можуть провести атаку, якщо вони переконані, що це принесе їм користь і, що ризик того, що їх спіймають є достатньо низьким", - заявив Майкл Ассант з SANS Institute, який займався дослідженням кібернападу 2015 року.

В 2015 році хакери захопили контроль над оператором енергомережі і на декілька годин відключили електроенергію для 225 тисяч споживачів. Минулого року в середині грудня хакери запустили вірус, який без допомоги людини в реальному часі зміг зірвати роботу Київської станції енергопостачання і спричинив відключення, які тривали в столиці декілька годин. Це була перша повністю автоматизована атака на енергомережу, наголошує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-