Парламент Канади хоче допомогти Україні у боротьбі з пропагандою та кібератаками

Парламент Канади хоче допомогти Україні у боротьбі з пропагандою та кібератаками

Укрінформ
Канаді варто допомогти Україні у відбитті гібридних атак, зокрема у кібернетичній та інформаційній сферах.

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом парламенту Канади із питань оборони звіті "Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Рекомендуємо уряду Канади взяти зобов'язання із підтримки України в її супротиві гібридним військовим діям, особливо щодо кібернетичних атак на державні системи й критичну інфраструктуру та протидії поширенню іноземної пропаганди та дезінформації у ЗМІ", - йдеться у звіті.

Депутати радять виділити для участі в українських проектах канадських кіберекспертів, які зможуть не лише допомогти Україні, а й набратися цінного досвіду. "Рекомендуємо уряду делегувати службовців Збройних сил Канади для проведення операцій із кіберзахисту України з метою допомоги у моніторингу та захисті від гібридних військових дій й кібератак на українську критичну інфраструктуру, а також участі у міжагентських навчаннях, які проводяться для підвищення можливостей союзників України у протидії новим кіберзагрозам", - стверджують автори звіту.

Читайте також: Канаді варто активізувати обмін розвідданими із Україною – парламентський звіт

Звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до України влітку цього року, а також їх особистих зустрічей із  експертами у Оттаві. Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-